Instructiuni de utilizare
Timalin este un tratament imunostimulator, a carui activitate afecteaza parametrii functionali ai sistemului T al sistemului imunitar - tratamentul asigura raportul normal al limfocitelor T si B - celulele principale ale sistemului imunitar.
Indicatiile pentru administrarea de Timalin sunt stari de imunodeficienta la adulti si copii, in care leziunea se refera in principal la sistemul T al imunitatii, cauzele sunt procese infectioase, purulente si septice, precum si boli limfoproliferative.
Indicatii generale:
- Infectii virale cronice si acute.
- Infectii bacteriene cronice si acute.
- Astm bronsic.
- Endarterita obliterans.
- Poliartrita reumatoida.
- Leucemia limfocitara si limfogranulomatoza.
- Conditii asociate hipofunctiei glandei timus.
- Inhibarea sistemului imunitar si a sistemului hematopoietic dupa chimioterapie si radioterapie.
- Tulburari ale proceselor regenerative datorate fracturilor osoase, arsurilor, degeraturilor.
Fiti atenti! Timalin poate fi utilizat ca profilactic in caz de complicatii ale bolilor infectioase, radioterapiei si chimioterapiei, aportului de cantitati mari de tratamente antibacteriene, precum si in perioada postoperatorie.
Dozare si administrare
Sticla in mana Disponibil sub forma de pulbere, inainte de utilizare, care trebuie diluat in clorura de sodiu izotona. Solutia medicinala finita se administreaza intramuscular, de regula, cursul tratamentului presupune administrarea zilnica a tratamentului.
Dozarea timalinului:
- Pentru adulti, de 5-20 miligrame pe zi, medicul prescriptor prescrie doza exacta, tinand cont de particularitatea bolii, varsta si greutatea pacientului.
- Pentru copii - pana la un an - 1 miligram, la varsta de 1-3 ani - unul cate unul - doua mg, la varsta de 4-6 ani - 2-3 miligrame, la varsta de 7-14 ani - 3-5 miligrame.
- Tratamentul poate dura intre 3 si 10 zile, pe baza severitatii defaimarii imunitatii organismului, de exemplu:
- In cazul tulburarilor de imunitate persistenta, se recomanda administrarea a 40 μg / m2 de suprafata corporala o data pe zi timp de 5-6 zile si apoi o data la fiecare 7-10 zile.
- In timpul procedurii chirurgicale, pacientului i se prescrie tratamentul in conformitate cu urmatoarea schema - cu 2 zile inainte de operatie si dupa trei zile dupa aceasta.
- In bolile limfoproliferative, tratamentul este administrat inainte de terapia antitumorala si in intervalele dintre aceste cursuri.
Contraindicatii
- Exista urmatoarele contraindicatii la administrarea tratamentului Timalin:
- Hipersensibilitate.
- Atmul bronsic atopic.
- Sarcina.
- Sarcina si alaptarea
- Sarcina este una dintre principalele contraindicatii pentru administrarea lui Timalin, in timpul perioadei de lactatie este permisa utilizarea tratamentului numai pe baza de reteta.
Efecte secundare
Utilizarea tratamentului Timalin poate provoca urmatoarele reactii adverse:
- PROTOCOLUL CITOLIILOR Hiperimune.
- Exacerbarea proceselor infectioase purulente.
Compozitie si farmacocinetica
10 sticle Compozitie: Principalul ingredient activ al tratamentului este extractul de timus, obtinut din glanda timus sau timusul animalelor mari (bovine).
Actiunea lui Timalin este de a restabili activitatea imunologica a organismului, adica de a creste capacitatea celulelor imune de a rezista agentilor patogeni.
Tratamentul are o influenta activa asupra compatibilitatii limfocitelor B si T, care sunt responsabile de acumularea fortelor protectoare ale celulelor. Timalin activeaza distrugerea agentilor patogeni prin celulele sanguine, ajuta la restabilirea procesului de formare a sangelui si stimuleaza procesele metabolice din interiorul celulelor.
Altele:
- Perioada de valabilitate: 3 ani.
- Conditii de depozitare: tratamentul trebuie depozitat intr-un loc uscat si intunecos la o temperatura de 20 de grade, Timalin trebuie depozitat la indemana copiilor.
- Starea tratamentelor: prescriptie Timalin.