Despre Caderea Parului si Minoxidil

Ce este Minoxidil?

Minoxidil este primul si singurul tratament avizat de Ministerul Sanatatii impotriva caderii parului care este dovedit clinic ca ajuta la regenerarea parului. Minoxidil ajuta la inversarea procesului de pierdere ereditara a parului. Minoxidil este substanta activa din Rogaine (cel mai bun produs impotriva caderii parului din Statele Unite). Care este diferenta? Faptul ca Minoxidil functioneaza la fel de bine, si cheltuiti mult mai putini bani.

Cum functioneaza Minoxidil?

In caderea ereditara a parului, combinatia intre ereditate, hormoni si varsta determina o scadere progresiva sau miniaturizare de anumiti foliculi ai scalpului. In timp, cu cat faza activa de crestere a parului devine mai scurta, faza de odihna devine mai lunga. In cele din urma, cresterea parului nu va mai avea loc. Mecanismul exact de functionare a solutiei Minoxidil este incert. Cu toate acestea, cercetatorii cred ca Minoxidil functioneaza in parte, prin extinderea partiala a foliculilor de par si inversarea procesului de miniaturizare. Prin largirea foliculilor miniaturizati, faza de crestere a parului este prelungita, si va permite parului sa arate mai gros si mai lung. Si cu mai multi foliculi in faza de crestere, in acelasi timp, este posibil sa vedem o acoperire mai buna a scalpului.

Ce trebuie sa stii?

Daca sunteti in cautarea de raspunsuri privind caderea parului, de la faptele de baza la modul in care aceasta se intampla, la ceea ce poti face despre aceasta conditie, sunteti in locul potrivit. Aici veti afla despre complexitatea procesului de cadere a parului si stiinta din spatele ei. Invatand si intelegand faptele, luati un prim pas important pentru a controla starea.

Elemente de baza despre parul tau

Scalpul este acoperit, in medie, cu 100.000 de foliculi pilosi (fire de par).

Dupa nastere nu mai apar alti foliculi.

Cei mai multi oameni pierd intre 50-100 de fire de par intr-o zi, dar o pierdere consecventa de 150 sau mai multe fire de par pe zi este considerata o pierdere semnificativa de par.

Ce cauzeaza caderea parului la barbati?

Desi exista multe cauze de cadere a parului, calvitia masculina (de asemenea cunoscuta ca alopecie androgenica sau pierderea ereditara a parului) reprezinta aproximativ 95% din cazurile de cadere a parului la barbati. De obicei este declansata de o combinatie de activitate hormonala si ereditate, care, impreuna determina micsorarea foliculilor de par din scalp. In timp, scaderea progresiva a foliculilor din scalp duce la scurtarea ciclului de crestere a firului de par. Parul devine mai rar si mai scurt, pana ce nu mai exista niciun semn de crestere a acestuia.

Idei despre calvitia masculina

Exista mai multe cauze de cadere a parului. Cu toate acestea, calvitia masculina este cel mai frecvent tip de cadere a parului si este de obicei permanenta. Ea reprezinta aproximativ 95% din cazurile de cadere a parului la barbati.

Caderea parului este o conditie ce poate fi mostenita din partea mamei sau a tatalui.

Caderea parului poate incepe in adolescenta, in jurul varstei de 20 sau de 30 de ani.

Caderea parului afecteaza pana la o treime din toti barbatii.

Pana la varsta de 50 de ani, aproximativ 50% dintre barbati au parul in mod semnificativ mai rar.

Nu este normal sa pierzi 150 sau mai multe fire de par pe zi.

Ce dovezi exista ca Minoxidil functioneaza?

Dermatologii au efectuat un studiu observational pe 984 de barbati cu probleme ereditare de caderea parului. Studiul a evaluat faptul eficienta unei solutii topice cu concentratie de 5% Minoxidil in tratamentul caderii parului si stimularea cresterii de par nou. In perioada de 1 an al studiului, pacientii au aplicat 1 mililitru (ml) de solutie cu concentratie de 5% minoxidil, de doua ori pe zi, pe zonele cu probleme ale scalpului.

La sfarsitul anului:

Investigatorii dermatologi au observat ca zonele de cadere a parului de pe scalp au devenit mai mici la 62% dintre pacienti.

In timpul evaluarii eficacitatii minoxidilului in stimularea cresterii parului, investigatorii au observat ca solutia cu concentratia de 5% a fost foarte eficienta in 15.9% din cazuri, eficienta in 47.8% si moderat eficienta in 20.6%.

Parul pierdut in timpul spalarii a numarat 69.7% la inceputul studiului, si 18.8% la sfarsit - o masura a eficacitatii solutiei cu concentratie 5% de Minoxidil in stoparea procesului de cadere a parului pacientilor studiati.

Efectele secundare, in mare parte dermatologice, au fost observate in 3.9% din pacienti. Niciun efect secundar nu a fost inregistrat ca fiind grav.

Intrebari Frecvente

Ce este Minoxidil?

Minoxidil este primul si singurul tratament impotriva caderii parului care este dovedit clinic ca ajuta la regenerarea parului. Minoxidil ajuta la inversarea procesului de cadere ereditara a parului.

Cum functioneaza Minoxidil?

In caderea ereditara a parului, combinatia intre ereditate, hormoni si varsta determina o scadere progresiva sau miniaturizare de anumiti foliculi ai scalpului. In timp, cu cat faza activa de crestere a parului devine mai scurta, faza de odihna devine mai lunga. In cele din urma, cresterea parului nu va mai avea loc. Mecanismul exact de functionare a solutiei Minoxidil este incert. Cu toate acestea, cercetatorii cred ca Minoxidil functioneaza in parte, prin extinderea partiala a foliculilor de par si inversarea procesului de miniaturizare. Prin largirea foliculilor miniaturizati, faza de crestere a parului este prelungita, si va permite parului sa arate mai gros si mai lung. Si cu mai multi foliculi in faza de crestere, in acelasi timp, este posibil sa vedem o acoperire mai buna a scalpului.

Care sunt efectele secundare in urma tratamentului cu Minoxidil?

Unele persoane pot experimenta mancarimi sau iritatii pe scalp, sau uscarea acestuia. Daca starea persista, opriti utilizarea si consultati medicul dumneavoastra.

Exista medicamente care pot interectiona cu Minoxidil?

In urma studiilor producatorului, nu exista in prezent interactiuni medicamentoase asociate cu medicamente administrate pe cale orala si tratamentul cu Minoxidil. Nu trebuie sa folositi Minoxidil daca urmati alte tratamente medicamentoase pe pielea capului.

Care este durata de depozitare a Minoxidil?

Durata de valabilitate pentru Minoxidil Femei este de 5 ani, iar pentru Minoxidil Barbati de 3 ani.

Femeile care sunt insarcinate sau alapteaza pot folosi Minoxidil?

Femeile insarcinate sau cele care alapteaza nu pot folosi Minoxidil.

In cat timp pot vedea rezultate?

Din moment ce parul normal creste numai 1-2cm pe luna, cresterea parului in urma tratamentului cu Minoxidil are nevoie de timp. La inceput, parul nou crescut apare moale, pufos si incolor. Dupa utilizare indelungata, parul va creste avand aceeasi culoare si grosime ca alte fire de par de pe scalp. Este nevoie de timp pentru a creste parul. Aveti nevoie sa folositi produsul de 2 ori pe zi, pentru 3 luni inainte sa observati cresterea parului. Rezultatele si succesul dumneavoastra poate depinde de aplicarea corecta si dozare, amintiti-va sa aplicati Minoxidil de doua ori pe zi, in fiecare zi, direct pe scalp.

Exista o cale sa-mi dau seama daca Minoxidil functioneaza?

Exista cateva semne care va permit sa stiti daca Minoxidil are efect. De exemplu, in timpul primelor saptamani de utilizare, poate exista o crestere temporara a caderii parului. Nu va faceti griji - acesta este un semn bun. Aceasta inseamna ca noul ciclu de crestere a parului a inceput si firele de par mai vechi pe care le-ati fi pierdut fac loc cresterii de fire noi si sanatoase de par. Daca aceasta cadere a parului continua dupa 2 saptamani de folosire a produsului, consultati medicul dermatolog. In cele din urma veti vedea mai putine fire de par in pieptane, pe perna sau in timp ce faceti dus. Acest lucru este incurajator si inseamna ca Minoxidil stimuleaza cresterea parului. Notati totusi ca rezultatele pot varia de la o persoana la alta.

Abia am inceput sa folosesc Minoxidil si am observat ca pierderea parului meu a crescut. Este ceva normal?

Minoxidil stimuleaza transferul foliculilor de par de la faza de odihna la faza de crestere. Astfel, nu este anormal sa vedeti o crestere temporara a caderii parului in primele 2 saptamani de folosire. Acest lucru se intampla la unele persoane, deoarece parul nou impinge afara firele de par mai in varsta, in procesul de trecere a foliculilor de par in faza de crestere. Procesul este asemanator celui de pierdere a dintilor de lapte, pentru a face loc dintilor adulti. Aceasta crestere a caderii parului este doar temporara. Daca totusi caderea parului continua, va rugam sa consultati medicul dermatolog pentru a determina ca nu suferiti de alte complicatii medicale.

Cum va arata parul nou crescut?

Minoxidil creste par mai sanatos si mai gros. Desi primele fire de par vor arata moi si pufoase, continuarea tratamentului determina cresterea de fire noi de par cu aceeasi consistenta cu cele de pe scalp.

Cat timp trebuie sa folosesc Minoxidil?

Pierderea parului este o conditie care va afecteaza pe tot parcursul vietii care necesita utilizarea continua de Minoxidil. Tratamentul trebuie sa faca parte din rutina de zi cu zi, la fel ca spalatul pe dinti.

Ce se intampla daca observ cresterea parului si nu mai folosesc Minoxidil?

Folosirea continua de Minoxidil este necesara pentru a mentine cresterea parului. Daca incetati sa il folositi, procesul normal de cadere a parului va incepe din nou. Probabil ca vei pierde parul tau nou crescut in 3 sau 4 luni si vei arata ca inainte de a utiliza Minoxidil. Va trebui ca Minoxidil sa faca parte din rutina de zi cu zi.

Am omis o doza de Minoxidil. Caderea parului va incepe din nou?

Daca uitati 1 sau 2 doze de Minoxidil, trebuie doar sa continuati cu urmatoarea doza regulata. Noi nu recomandam sa incercati sa compensati dozele uitate. Una sau 2 zile sarite nu vor afecta pe termen lung regenerarea parului, atata timp cat veti relua utilizarea regulata.

Pot folosi cosmetice de par, cum ari fixativ sau gel, atunci cand folosesc Minoxidil?

Da. Puteti sa urmati normal rutina zilnica de ingrijire a parului, atata timp cat aplicati mai intai Minoxidil si asteptati sa se usuce inainte de aplicarea produselor cosmetice.

Pot aplica Minoxidil pe parul ud?

Recomandam aplicarea solutiei pe scalpul si parul complet uscat. Totusi, deoarece nu este posibil intotdeauna, este suficienta si stergerea parului cu un prosop inainte de aplicarea solutiei.

Pot folosi uscatorul de par dupa ce aplic Minoxidil?

Da. Puteti folosit uscatorul de par la nivel mediu sau minim.

Pot sa-mi ud parul dupa ce aplic Minoxidil?

Puteti sa inotati sau sa iesiti in ploaie, dupa ce parul s-a uscat complet dupa aplicare. Incercati sa aplicati Minoxidil pe scalpul uscat, dupa ce inotati, daca este posibil.

Pot folosi Minoxidil daca sunt vopsit?

Da. Puteti aplica Minoxidil daca folositi vopsea de par. Totusi, va recomandam sa nu aplicati solutia in ziua in care va hotarati sa va vopsiti.

Ce sampon recomandati daca pielea capului este uscata si se exfoliaza?

Cand folositi Minoxidil, va recomandam spalarea cu un sampon vland si hidratant. Medicamentele topice nu sunt recomandate in timpul utilizarii Minoxidil. Daca starea persista si este stanjenitoare, se intrerupe utilizarea si va adresati medicului dumneavoastra.

Exista un sampon sau balsam special recomandat pentru caderea parului?

Ar trebui sa folositi un sampon care curata scalpul si un balsam usor si hidratant.

Cum imi va afecta Minoxidil felul in care imi aranjez parul?

Minoxidil are consistenta apei si se aplica numai pe scalp. Aplicand solutia de doua ori pe zi, cum este recomandat, nu va afecta felul in care va aranjati parul, si nu il va face gras.

Expunerea la soare va inrautati caderea parului?

Nu. Expunerea la soare nu va inrautati caderea parului, dar este recomandat sa va protejati pielea capului cu o palarie sau o crema protectoare

ATENTIE!

Numai pentru uz extern.

Inflamabil. Tineti la distanta de foc sau flacara.

A nu se utiliza in cazul care:

Gradul de pierdere a parului este diferita decat cea mai indicata mai jos, pentru ca acest produs poate sa nu functioneze pentru dumneavoastra.

Daca nu aveti niciun istoric familial de cadere a parului.

Pierderea parului este brusca si / sau inconsecventa.

Daca pierderea parului este asociata cu nasterea copilului.

Daca nu stiti motivul pentru pierderea parului.

Daca aveti sub 18 ani. Nu se utilizeaza la sugari si copii.

Daca scalpul dumneavoastra este rosu, inflamat, infectat, iritat sau dureros.

Daca utilizati alte medicamente pe scalp.

Cand utilizati acest produs:

Nu aplicati pe alte parti ale corpului.

Sa se evite contactul cu ochii. In caz de contact accidental, clatiti ochii cu cantitati mari de apa de la robinet.

Unii oameni au experimentat schimbari in culoarea parului si / sau textura.

Este nevoie de timp pentru regenerarea parului. Se poate sa fie nevoie de 3 luni sa vedeti rezultate de crestere a parului nou.

Cantitea de par nou crescut este diferita la fiecare persoana. Acest produs poate sa nu functioneze pentru toata lumea.

Opriti utilizarea si adresati-va unui medic in cazul in care observati:

Dureri in piept, ritm cardiac crescut, lesin sau ameteli

Crestere brusca si inexplicabila in greutate

Maini sau picioare umflate

Iritare sau inrosire a scalpului

Par facial nedorit

Nu exista par nou crescut dupa 3 luni de folosire.

Poate fi daunatoar atunci cand este folosit de femei insarcinate sau care alapteaza.

A nu se lasa la indemana copiilor.

Instructiuni:

Se aplica 1ml cu un picurator, de 2 ori pe zi, direct pe scalp, in zona de pierdere a parului

Utilizarea in cantitate mai mare sau mai frecventa nu va imbunatati rezultatele

Este necesara utilizarea continua a solutiei, altfel parul nu va mai creste si va incepe din nou sa cada.

Alte informatii

Inainte de utilizare, cititi toate informatiile de pe cutie si inscrise pe brosura

Sa pastrati cutia de carton, ea contine informatii importante

A se pastra la temperatura camerei controlata de 20-25 C

Ingrediente inactive

apa distilata

alcool

propilenglicol

Folositi dupa instructiuni. Nu toata lumea reactioneaza la Minoxidil. Rezultatele pot varia in functie de individ.

Din moment ce parul normal creste numai 1-2cm pe luna, cresterea parului in urma tratamentului cu Minoxidil are nevoie de timp. La inceput, parul nou crescut apare moale, pufos si incolor. Dupa utilizare indelungata, parul va creste avand aceeasi culoare si grosime ca alte fire de par de pe scalp. Este nevoie de timp pentru a creste parul. Aveti nevoie sa folositi produsul de 2 ori pe zi, pentru 3 luni inainte sa observati cresterea parului. Rezultatele si succesul dumneavoastra poate depinde de aplicarea corecta si dozare, amintiti-va sa aplicati Minoxidil de doua ori pe zi, in fiecare zi, direct pe scalp.

Produs adăugat în lista de favorite
Produs adăugat pentru comparare.

Acest website folosește cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experiență mult mai bună de navigare și servicii adaptate nevoilor și interesului fiecăruia.